Till umu.se

Smakprov ur Nobelbankettens historia

[2017-12-05] Restauranghögskolans forskare Ulrica Söderlind kommer vara med i SVT:s Nobelstudio den 10 december och prata Nobelbankettens historia utifrån sin egen forskning.

Restauranghögskolans forskare Ulrica Söderlind kommer vara med i SVT:s Nobelstudio den 10 december och prata Nobelbankettens historia utifrån sin egen forskning.

Tid: kl 1800-1900

Ulrica har forskat om Nobelbanketten och givit ut en bok om resultaten på svenska och på engelska.

Nobels middagar - Banketter, festligheter och pristagare under 100 år, Carlsson Bokförlag)
The Nobel banquets - a century of culinary history (1901-2001) published by World Scientific Press

Se även på följande hemsida: https://www.nobelprize.org/ceremonies/menus/soderlind/

Redaktör: Marie Friman

Adress till nyheten:
http://www.teknat.umu.se/nyhet//.cid288678