Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten arbetar aktivt för att utveckla formerna för samverkan. På detta sätt vill vi bidra till regional tillväxt och utveckling och samtidigt förstärka vår forskning och utbildning.

Våra tekniska och naturvetenskapliga utbildningar erbjuder en mängd olika former för samverkan för företag, organisationer, elever, lärare och allmänhet.

Ett exempel är co-op, en satsning där studenter på högskoleingenjörsprogrammen i maskinteknik och elektronik- och datorteknik får chans att knytas till ett företag. Genom studiebesök, projektarbete, examensjobb och sommarjobb får de en naturlig kontakt med näringslivet under hela sin studietid.

Kontakta oss gärna om du har särskilda önskemål som du vill diskutera.

Samverkansnyheter

Curie: Nytt nät säkrar datatrafiken i Forskningssverige

2016-12-07
Datamängderna vid svenska lärosäten fördubblas vartannat år. Under hösten har det svenska universitetsdatanätet Sunet uppgraderats rejält. – Vi går från 10 till 100 Gigabit. Det nätverk vi nu får kan ju de flesta andra bara drömma om, men det är en logisk utveckling för vi behöver mer kapacitet, sä...

Lärarutbyte för att stärka forskning och undervisning

2016-12-02
Under december är Thomas Mejtoft inbjuden som gästlärare/forskare vid Edith Cowan University (ECU), Perth, Australien.

Externt nätverkande ger forskare ett försprång

2016-11-30
Miljökemi är ett ämne som i hög grad är tillämpat och universitetslektor Stina Jansson är en lysande representant för hur man kan uppnå kvalitet i sin forskning genom att samverka. Ett stort intresse av samverkansfrågor både från industrin och henne själv skiner igenom under vårt samtal.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Susanne Vikström
2013-10-15

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Lennart Johansson
Skolsamverkan

Tel:  090-786 64 78

Kontaktformulär

Kontaktinformation

Fredrik Georgsson
Utbildningsledare

Tel:  +46 90 7865479

Mobil:  +46 70 2421099

Kontaktformulär