Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten arbetar aktivt för att utveckla formerna för samverkan. På detta sätt vill vi bidra till regional tillväxt och utveckling och samtidigt förstärka vår forskning och utbildning.

Våra tekniska och naturvetenskapliga utbildningar erbjuder en mängd olika former för samverkan för företag, organisationer, elever, lärare och allmänhet.

Ett exempel är co-op, en satsning där studenter på högskoleingenjörsprogrammen i maskinteknik och elektronik- och datorteknik får chans att knytas till ett företag. Genom studiebesök, projektarbete, examensjobb och sommarjobb får de en naturlig kontakt med näringslivet under hela sin studietid.

Kontakta oss gärna om du har särskilda önskemål som du vill diskutera.

Samverkansnyheter

Fakultetens forskare engagerade i konferens för lärare

2015-10-29
Den 27-28 oktober anordnades Fortbildningsdagar för lärare i naturvetenskap och teknik för nittonde året i rad. Nära 200 lärare från Sundsvall i söder till Luleå i norr deltog.

Nytt nummer av fakultetens tidning TN Magasin

2015-10-29
Årets tredje nummer av fakultetens tidning TN Magasin är här. Läs bland annat om konstgjord fotosyntes och civilingenjörsstudenter i teknisk fysik som gör sitt första projektjobb.

VK: Rymdälskare firade astronomins dag

2015-10-12
Igår firades Astronomins dag och natt vid Umevatoriet i Umeå. Rymdintresserade i alla åldrar dök upp för att titta på stjärnor och experimentera. – Intresset för rymden växer. Nu är det inte bara vi rymdnördar som tycker att det är spännande, säger Marianne Eik, pedagog vid Umevatoriet.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Susanne Vikström
2013-10-15

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Lennart Johansson
Skolsamverkan

Tel:  090-786 64 78

Kontaktformulär

Kontaktinformation

Fredrik Georgsson
Utbildningsledare

Tel:  +46 90 7865479

Mobil:  +46 70 2421099

Kontaktformulär