För allmänheten

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet erbjuder en rad arrangemang som är öppna för allmänheten. Besök Umevatoriet, lyssna på en disputation eller kombinera din lunch med en populärvetenskaplig föreläsning!

Det händer hela tiden någonting vid universitetet och vid våra andra campusorter. Vi har samlat allt i vårt kalendarium. Där hittar du evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser med mera.

Vetenskapsluncher

Under tio torsdagar kl 12.15 varje termin arrangerar Umeå universitet Vetenskapsluncher på Kafé Station i centrala Umeå.

Program Vetenskapsluncher

Se filmade föreläsningar från våren 2016

Umevatoriet - Umeås Science Centre

På Umevatoriet får du insikt och sikt in i stjärnornas magiska värld. Umevatoriet är en naturlig och inspirerande mötesplats med målet är att främja intresset för naturvetenskap och teknik.

Umevatoriets hemsida

Forskning à la carte - populärvetenskapliga föreläsningar

Du som är lärare - beställ en föreläsning som retar aptiten hos dina elever! Är du intresserad av att anlita en av våra forskare som föreläsare? Inom konceptet Forskning à la carte erbjuds ett smörgåsbord av föreläsningar. De riktar sig främst mot skolklasser men även andra intresserade grupper.

Forskning à la carte

Fascinerande växters dag

Fascinerande växters dag arrangeras årligen av Kemiskt Biologiskt Centrum tillsammans med SLU i Umeå.

I Sverige sker samordnade aktiviteter i Lund, Stockholm, Uppsala och Umeå på dagen eller i anslutning till den 18:e maj.

Facinerande växters dag


Sidansvarig: Susanne Vikström

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Ingrid Söderbergh, kommunikatör
Kansliet för teknik och naturvetenskap

Besöksadress
Förvaltningshuset, plan 6

Tel:  090-786 60 24

Mobil:  070-60 40 334

Kontaktformulär

Kalendarium

Till kalendariet