För skolor

Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten erbjuder flera aktiviteter som riktar sig till lärare och elever på skolor. Nedan hittar du en översikt.

För lärare:

Fortbildningsdagar i teknik och naturvetenskap/Kunskapsveckan

Varje höst arrangerar fakulteten kostnadsfria fortbildningsdagar i teknik och naturvetenskap för högstadie- och gymnasielärare samt för studie- och yrkesvägledare. Arrangemanget är en del i Kunskapsveckan vid Umeå universitet.
Läs mer om Fortbildningsdagar och Kunskapsveckan

Vetenskapsluncher

Umeå universitet bjuder in allmänheten till vetenskapsluncher på Kafé Station. Alltid på torsdagar – alltid klockan 12.15.
Läs mer om Vetenskapslunch

För elever på grundskolan:

Prao på kemiska institutionen

Intresserade elever har möjlighet att göra sin prao vid kemiska institutionen. Man bör anmäla sitt intresse minst tre veckor i förväg. Kontakta Magnus Wolf-Watz, forskare vid kemiska institutione, för mer information.

Forskning à la carte

Fakulteten erbjuder ett smörgåsbord av gästföreläsningar som forskare och lärare genomför. Skolor kan kostnadsfritt boka en föreläsare.
Läs mer om Forskning à la carte

Levande frågelådan

Paneldiskussion i Aula Nordica där elever i årskurs 5 ställer frågor om naturvetenskap. Forskare vid Umeå universitet ger svaren.
Läs mer om Levande frågelådan

Teknikåttan

Teknikåttan är en nationell tävling för åttondeklasser i teknik och naturvetenskap.
Läs mer om Teknikåttan

Kunskapsnätet

Kunskapsnätet är en sökbar sida där alla frågor, och många många fler, som har använts i Teknikåttans tävlingar finns samlade. De flesta av frågorna lämpar sig också som en del av den ordinarie undervisningen i teknik och naturvetenskap.
Läs mer om Kunskapsnätet

För elever på gymnasieskolan:

Forskning à la carte

Fakulteten erbjuder ett smörgåsbord av gästföreläsningar som forskare och lärare genomför. Skolor kan kostnadsfritt boka en föreläsare.
Läs mer om Forskning à la carte

Student för en dag

Umeå universitet ger gymnasieelever möjlighet att följa en student på ett program. Under en dag följer eleven med på föreläsningar och upplever vårt stora universitet från insidan.
Läs mer om Student för en dag

Öppet hus

I februari är det Öppet hus på Umeå universitets campus. Det är en chans för dig som går sista året på gymnasiet att få veta mer om Umeå universitets utbildningar. Olika aktiviteter som bland annat inspirerande föreläsningar, personliga möten och studiebesök.

Läs mer om Öppet hus

Vetenskapscentrum

Umevatoriet

Umevatoriet – Umeås vetenskapscentrum – erbjuder en mängd spännande aktiviteter för skolklasser. På tisdagkvällar är Umevatoriet öppet för allmänheten.
Läs mer om Umevatoriet


Kontaktinformation

Anna-Lena Lindskog, kommunikatör
Kansliet för teknik och naturvetenskap

Besöksadress
Förvaltningshuset, plan 6

Tel:  090-786 58 78

Kontaktformulär