Till umu.se

Forskning à la carte – beställ en föreläsare!

39 olika föreläsningar finns att välja på i årets Forskning à la carte.
Foto: Bent Christensen

Beställ en föreläsning som retar aptiten!

Du som lärare har en viktig roll i att inspirera eleverna till högre studier. I denna broschyr finner du ett smörgåsbord av gästföreläsningar som erbjuds av forskare och lärare vid teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet.

Några av årets nyheter är "Gravitationsvågor detekterade till sist", "Ny kemi för att förhindra spridning av malaria och dengue" och "Jag tänker på ett tal som...".

Med 39 olika föreläsningar vill vi ge dina elever chans till en inblick i många spännande naturvetenskapliga ämnen och hoppas samtidigt väcka en nyfikenhet på hur det kan vara att läsa på universitet. Målet är att steget mellan gymnasiestudier och högskolestudier en dag ska kännas naturligt att ta.

Vår målgrupp är i första hand högstadie- och gymnasieelever och föreläsningarna är kostnadsfria för skolorna. Vid längre resor för föreläsaren får skolan betala bilersättning. Andra intresserade grupper är naturligtvis också välkomna att höra av sig, föreläsningen kostar då cirka 2 000 kr/45min.

När du och dina elever har hittat något som intresserar er kontaktar du föreläsaren för att bestämma när och var föreläsningen ska äga rum. Telefonnummer och e-postadress hittar du under respektive rubrik. Vi kan inte garantera att just den föreläsare som du valt har tid, men i sådana fall finns många andra spännande föreläsningar att välja bland.


Välkommen att boka en föreläsning!


Läs och ladda ned broschyren här:

Forskning à la carte 2016/2017