Till umu.se

För företag: Närkontakt

Finns det något ditt företag kan bli ännu bättre på? Idéer och utvecklingsprojekt som skulle vara av stort värde att genomföra? Vi hjälper dig hitta forskare, studenter, utbildningar och kontakter som kan ge dig den kunskap du behöver för att stärka företaget.

Nyheter

Långsiktig och attraktiv praktik med Co-op

2018-02-07
Den 30 januari samlades studenter från högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik för att lyssna på och träffa elva företag som är sugna på att rekrytera ny och välutbildad personal. I Co-op får de en chans att lära känna varandra närmare.

Internationellt utbyte firar 30 år

2017-11-10
Utbytesprogrammet Erasmus firar 30 år i år. Vid Umeå universitet uppmärksammades det med mingel och smörgåstårta den 9 november. Både medarbetare och studenter hade möjligheten att medverka vid firandet som anordnades i Vardagsrummet, Humanisthuset.

Energiteknikstudenter deltog i skarpt forskningsprojekt på SCA

2017-11-03
Hur kan man minska bildandet av slagg och sura rökgaskomponenter? I ett samverkansprojekt med SCA Obbola har en grupp sistaårsstudenter vid civilingenjörsprogrammet i energiteknik vid Umeå universitet, fått pröva sina teoretiska kunskaper i praktiken.

Årets första TN Magasin är här

2017-05-30
Klimatförändringar, ny teknik med smarta glasögon och sophantering vid rymdfärder är några av temana i årets första nummer av teknisk-naturvetenskapliga fakultetens tidning TN Magasin.

Legorobotkurs på Umevatoriet i sommar

2017-05-29
Umevatoriet i Umeå anordnar 15 och 16 juni kursen Att programmera en legorobot för barn som har gått ut år 4 och uppåt. Legoroboten kan programmeras att röra sig, spela upp ljud, använda sensorer, extra motor och mycket mer.


Sidansvarig: Susanne Vikström

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Fredrik Georgsson
Utbildningsledare

Tel:  +46 90 7865479

Mobil:  +46 70 2421099

Kontaktformulär