För företag: Närkontakt

Finns det något ditt företag kan bli ännu bättre på? Idéer och utvecklingsprojekt som skulle vara av stort värde att genomföra? Vi hjälper dig hitta forskare, studenter, utbildningar och kontakter som kan ge dig den kunskap du behöver för att stärka företaget.

Nyheter

Besök i Beijing och Xi’an leder till samarbete

2018-09-13
Flera nya samarbeten och utbyten på gång inom utbildning i teknik, arkitektur och design och en fortsättning på ett projekt för ökad hållbarhet i en stadsdel i Xi’an. Det blev resultatet av den resa som företrädare för teknisk-naturvetenskapliga fakulteten, Umeå universitet, samt Umeå kommun, nylige...

Spindeljakt på årets Forskarhjälp

2018-05-22
67 högstadieklasser från Umeå i norr till Ystad i söder ska ge sig ut på jakt efter spindlar för att kartlägga om och hur läkemedelsrester sprids från vattendrag upp till organismer på land. Detta är den första studien i Sverige inom ämnesområdet och bakom idén står Umeåforskarna Tomas Brodin och Je...

Svt: Här testar eleverna molnet i säcken

2018-05-17
Närmare 1000 mellanstadieelever hade samlats i Aula Nordica på Umeå universitet idag för att få svar av en Levande frågelåda. Förutom att svara på barnens frågor om vetenskap gjorde forskarna olika experiment som fick barnen att jubla högt.

Svt: Hör experternas svar – på elevernas frågor

2018-05-17
Närmare tusen elever ställde forskarna och experterna vid Umeå universitet mot väggen idag. Frågorna gällde bland annat universum, farliga djur och om det är kul att bajsa i rymden. I filmklippet kan du höra några av elevernas frågor i Levande frågelådan – och få experternas svar. (2:00 min)

Nytt nummer av TN Magasin

2018-05-07
Årets första nummer av teknisk-naturvetenskapliga fakultetens tidning TN Magasin är här. Läs bland annat om strukturkemisten Nils Skoglunds liv efter disputationen, om fysikskämt som fenomen och om planerna för nya Umevatoriet.


Sidansvarig: Susanne Vikström

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Fredrik Georgsson
Utbildningsledare

Tel:  +46 90 7865479

Mobil:  +46 70 2421099

Kontaktformulär