Exempel på studentprojekt

Hur kan ett studentprojekt se ut?

Företaget och studentgruppen utformar tillsammans ett projekt som företaget vill få hjälp med. Omfattningen kan vara alltifrån 2 till 20 veckors arbete. Ju längre studenterna har kommit i sin utbildning desto störe krav kan företaget ställa på tekniskt kunnande och professionalism.

Har du idéer på projekt du skulle vilja ha hjälp med? Kontakta Fredrik Georgsson.
Studenter kan samarbeta med företag inom särskilda kurser eller i samband med sitt examensarbete.

Projektkurser

Introduktion till ingenjörsarbete

Kursen ger studenten en inblick i verksamheten i ett företag och vad en ingenjör arbetar med. Bland annat genomförs ett tre veckors projekt baserade på företagens behov.

Design-Build-Test - en projektkurs för ingenjörsstudenter

I kursen arbetar grupper med minst sex studenter med ett projekt som utformas efter beställning från en kund. Arbetsgången omfattar hela utvecklingskedjan från idé till test av färdig produkt eller system.

Co-op-satsning för högskoleingenjörsstudenter

Co-op är en satsning där studenter på högskoleingenjörsprogrammen i maskinteknik och elektronik- och datorteknik får chans att knytas till ett företag. Genom studiebesök, projektarbete, examensjobb och sommarjobb får de en naturlig kontakt med näringslivet under hela sin studietid.

Examensarbeten

Sista terminen på sin utbildning genomför studenterna ett större självständigt arbete i form av ett examensarbete. För högskoleingenjörer är examensarbetet 10 veckor och för civilingenjörer 20 veckor. Examensarbetet utförs ofta i samarbete med företag.


Sidansvarig: Susanne Vikström

Utskriftsversion

Nyheter

Projektvecka med uppdrag:Konstruera en landnings-
farkost

Läs artikeln här

Aktuellt

Studenter snickrade app som förenklar slöjdlektion

Planera lektioner, fixa steg-för-stegbeskrivningar med bilder eller ge klassen läxor och förberedelseuppgifter. Allt går smidigt med appen som sex studenter på civilingenjörsprogrammet i interaktion och design vid Umeå universitet utvecklat på uppdrag av Umeåföretaget Smart Education. Läs hela nyheten