Studera utomlands

Som student vid Umeå universitet kan du studera en termin eller ett år på ett av våra hundratals partneruniversitet runt om i världen. De flesta universiteten ligger i Europa, men vi har partners i alla världsdelar.

Vill du ha generell information om de möjligheter som finns för dig att studera utomlands så är du välkommen att kontakta Lennart Johansson, internationaliseringssamordnare på fakultetens kansli. Detta gäller även om du har frågor då det gäller de platser du hittar i våra fakultetsavtal.

Då den plats du avser söka finns inom de olika institutionsavtalen (Erasmus+ avtal) så bör du kontakta institutionens internationella kontaktperson.

Vad innebär det att vara utbytesstudent?

Att vara utbytesstudent innebär att du läser en begränsad del av din utbildning på ett partneruniversitet i ett annat land och sedan får det du läst tillgodoräknat i din examen från Umeå. För att åka som utbytesstudent till ett av våra partneruniversitet måste du självklart vara student på vårt universitet.

Mer information och ansökningsblankett

För mer inspiration kan du leta bland våra partneruniversitet i avtalsdatabasen för att se vilket universitet just du skulle vilja åka till. Notera! Du hittar mer information om utlandsstudier på Umeå universitets centrala sidor.

Umeå universitets avtalsdatabas

Presentation: Studera utomlands

Ansökningsblankett för utbytesplats

Centrala sidor om att studera utomlands